Wednesday, April 27, 2016

nasihat keras

NASIHAT KERAS!!!
Berkenaan kes rompak, rogol & bunuh di Muar, Johor. Saya nak ambil kesempatan untuk kongsikan beberapa tips keselamatan difacebook kepada anda semua, terutamanya wanita. Takde kaitan dengan kes tersebut, cuma saya nak kongsikan:
1. Kurangkan selfie.
Kita tak tau kalau2 selama ni tiap kali awak post gambar, ada mata yang sentiasa memerhati. Dah lama jatuh cinta dengan awak. Dah lama imagine nak "bersama" awak. Nak jadikan awak milik dia. Jangan kata mustahil, zaman sekarang ni manusia makin gila.
2. Jangan check in rumah sendiri.
Tolonglah.... jangan check in alamat sendiri. No.1 jalan 2, taman tas, kuantan. Bila-bila masa orang boleh datang rumah awak.
3. Jangan up status tinggal sorang kat rumah.
Dah lah check in alamat sendiri, siap bagitau dunia tengah sorang-sorang kat rumah. "Boringnya. My habibi out station lagi. Tinggal dengan anak bulus je. Ada yang nak teman?" Haaa...jap lagi ada yang datang betul-betul baru tau erti penyesalan. Kalau yang jenis tak pernah check in alamat sendiri, pun perlu elakkan bgtau awak tengah keseorangan. Sebab apa? Ada je kawan diluar alam maya yg tau rumah awak & tak semuanya baik.
4. Jangan post no plat kereta
Ye... tau kereta tu atas nama awak. Hasil titik peluh awak. Kalau nak post gambar, at least tutup no plat. Bahaya. Dari no plat je boleh tau semua personal details kita. Kalau info tu dapat kat orang jahat?
5. Jangan sibuk nak check in semua tempat yang awak pergi.
Sampai pejabat check in, tingkat 73 klcc. Lunch check in, kedai mamak belakang klcc. Habis kerja, pergi jogging check in taman klcc. Nak balik rumah check in jem kat akleh sambil selfie nampak muka cantik & lambang kereta mahal kat stereng. Sampai rumah check in, sampai dah my home sweet home no.38-4-7 kondo mewah, jalan orang kaya, kl.
Bahaya! Bahaya! Bahaya! Nak-nak lagi kalau status tu setting public. Satu dunia boleh tengok.
6. Hadkan apa yang perlu dikongsi difacebook.
Baru beli gelang emas lip lap lip lap macam mami jarum, tak payah post kat fb. Dapat bonus rm10k seeloknya jangan up kat fb. Jangan terlalu pamerkan kemewahan & kekayaan awak kat fb. Bukan sebab taknak orang kata riak, itu isu lain. Tapi demi keselamatan awak.
7. PASANG CCTV, AUTOGATE.. Kes ni jadi rumit sebab pembunuh n perogol ni tak dapat dikesan.. Kejadian ni berlaku di rumah teres. Jiran jiran pun tak perasan ada rompakan sblh rumah.. Yang selalu balik keje sorang sorang tu hati hati.. lagi lagi buka pintu kunci pintu gate sorang sorang, kalau boleh balik jangan malam malam.. kes mcm ni kena waktu petang.... jenayah berlaku tak ikut waktu. sarankan pakai sistem autogate... admin ada orang yg pasang autogate n cctv... yg boleh pantau melalui phone.. suami selalu outstation beringat yaa. Kes ni dah byk berlaku banyak tempat..
Harap bermanfaat. Sila Share, Semoga kita semua dilindungi dari perkara buruk & kejahatan manusia.
DENGAN SHARE INI, anda dapat selamatkan isteri, adik beradik, sedara mara, jiran tetangga, especially PEREMPUAN, dari jadi mangsa jenayah yang tidak berperikemanusiaan!

Friday, April 22, 2016

Al Manna - PENTINGNYA MENJAGA KESIHATAN USUS BESAR





PENTINGNYA MENJAGA KESIHATAN USUS BESAR
Semenjak lebih kurang 15 tahun dahulu, para saintis dan doktor mula memikirkan secara mendalam akan fungsi sebenar Usus Besar Manusia. Dahulu usus besar dianggap sebagai tempat sementara najis disimpan sebelum di buang keluar dari tubuh manusia, tetapi sekarang bukti-bukti saintifik menunjukkan bahawa Usus Besar Manusia adalah salah satu organ penting di dalam tubuh yang menjaga kesihatan manusia.
Adakah anda tahu bahawa didalam usus besar kita ada lebih banyak bilangan bakteria daripada keseluruhan sel-sel tubuh kita?
Lebih daripada 10 kali ganda!!!
Banyak kajian saintific menekankan pentingnye menjaga imbangan bakteria baik dengan bakteria jahat didalam usus besar kita. Jika ada lebih bakteria jahat dari bakteria baik, badan kita mula mendapati berbagai penyakit.
Sebagai contoh didalam kalangan pesakit barah usus (Colorectal Cancer, CRC), para saintis mendapati bilangan spesis fusobacterium terlalu tinggi berbanding dengan spesis bacteria baik yang lain. (Journal of National Cancer Institute - New York University)
Banyak spesis bakteria yang terdapat didalam usus besar kita. Diantaranya seperti Spesis Lactobacillus & Bifidobacteria. Spesis ini mendatangkan manfaat kepada kesihatan manusia dan membantu membanteras penularan spesis bakteria jahat supaya imbangan baik & jahat dapat di kawal, maka kesihatan kita terjaga.
Al Manna adalah prebiotic yang menyokong penularan Spesis Lactobacillus & Bifidobacteria serta spesis bakteria baik yang lain. Manfaat kesihatan yang diberikan bakteria baik ini sangat luas sehingga merangkumi dari kawalan paras gula dalam darah yang baik, mengawal tahap kolesterol sehinggalah meningkatkan sistem imun kita melawan jangkitan kuman & sel cancer. Antara kebaikkan yang lain seperti berikut:
Melawan bakteria jahat dalam usus
Manaikkan pembikinan vitamin B family & vitamin K
Melawan bakteria yang mengeluarkan toxin yang boleh menjadikan kanser
Melawaskan pembuangan air besar & kecil
Mengekang cirit-birit
Mengurangkan kekembungan perut
Melawan alahan makanan
Membaiki kerosakkan kulit, ekzema
Mengawal kadar gula & kolesterol
Membaiki tenaga batin, mengimbangi sex hormone
Membaiki keadaan radang usus
Mengurangkan risiko reput tulang, osteoporosis
Meningkatkan sistem imun tubuh melawan penyakit
dan banyak lagi
Banyak lagi kebaikan yang masih di uji dari segi sains. Yang penting adalah, menjaga kesihatan Usus besar sangatlah penting bagi kesihatan manusia untuk jangka masa panjang.
Al Manna sangat berkesan didalam banyak keadaan pesakit-pesakit kronik kerana, Al Manna & Tayebat memberi makanan atau sokongan kepada kesihatan bakteria-bakteria baik dan asid amino yang diperlukan badan untuk membaikki keadaannya sendiri.
Al Manna bukanlah makanan "AJAIB" tetapi adalah makanan & nutrient baik untuk "ORGAN AJAIB" kita iaitu USUS BESAR yang diberikan Allah SWT kepada kita, Alhamdulillah.
Nak order sila Wapps saya di tel 0162392359

Sunday, April 03, 2016

Masya Allah..syurga milikmu saudaraku

Masya Allah..syurga milikmu saudaraku..
Khalifah Media Networks
SUBHANALLAH...
anak Palestin ini berlutut memandang kpd tentara israel yg menembak nya dari jarak dekat menembus jantung nya. Lihat wajah syuhada ini .. tak menggambarkan kesakitan...
frown emoticon

kenapa nazi marah sangat dengan bangsa yahudi

ADMIN 1. Tahukah anda bahawa selain dari bangsa yahudi, adalah dilarang membeli atau menyewa tanah di Israel? 2. Tahukah anda ...