Saturday, December 29, 2012

DERMA / INFAK /SUMBANGAN SAMBIL DAPAT PERLEPASAN CUKAI

S SALAM

ANDAKAH  ORANG YANG DI PILIH UNTUK BANTU KAMI MENJAYAKAN KERJA-KERJA DAKWAH INI BAGI ANAK-ANAK YATIM , FAKIR , MISKIN DAN OKU.
“Sesungguhnya pemberian TUAN/PUAN , kami tidak akan memandang terhadap apa yang diberi sebaliknya bila kami melihat tuan / puan dipilih Allah sebagai makhluknya yang kaya maka yang kami Nampak Allah Yang Bernama ‘Al-Ghaniyyu’ (Yang Maha Kaya) menzahirkan kekayaannya kepada makhluknya yang bernama tuan / puan .”

Tuan/ Puan yang dikasihi, bilamana Tuan / Puan menghulurkan cek / wang tunai bagi bentuk infak , zakat , derma , sumbangan yang melihat Allah yang bernama ‘Al-Mokti’ (Yang Maha Pemberi) menyatakan sifatnya melalui tangan yang mulia Tuan / Puan untuk memberikan kepada kami yang bersifat ‘Al-Faqir’ (Maha Berhajat Kepada Pertolongan Allah).

Maka pada hari ini kita “Kami warga PMKT memandang tuan / Puan yang memberi dengan Allah, Kami menerima dengan Allah. Tuan / Puan menjumpai kami kerana Allah, berpisah kita kerana Allah.

Pihak PMKT sedang berusaha untuk membangunkan satu pusat pengajian pondok bagi pengajian Kitab-Kitab Turath dan Ma’ahad Tajdid Islami di mana anggaran kasar  kos pembinaan Pondok Pengajian Batu Gajah, Merlimau menelan belanja bagi pembinaan sebuah surau 2 tingkat dengan kemudahan pembelajaran yang di anggarkan sekitar RM 3.5 juta , insyallah segala sumbangan pihak tuan/ puan dapat melayakkan perlepasan cukai pendapatan / syarikat secara tahunan di bawah subseksyen 44(6) akta cukai pendapatan 1967, rujukan LHDN 01/35/42/51/179-6.7084 di namakan Tabung Pembinaan Pondok Pengajian dan berkuatkuasa dari 01/01/2012 hingga 31/12/2014

Malahan di peringkat negeri juga mendapat
kelulusan memungut derma khairat daripada pihak  Majlis Agama Islam Melaka di bawah no rujukan MAIM/W/751/10-Klt.2
 
Jika ada sebarang pertanyaan sila hubungi saya di talian 012-6298546 atau email kepada norsam@pmkt.com.my, keterangan mengenai pmkt sila lawat di www.pmkt.com.my atau di facebook : pmkt melaka.

Mohon di sebarkan / hebahkan kepada rakan-rakan anda.
Sekian
NW

No comments:

Ahlan wa Sahlan Al Fahdil Ad-Doktor Sheikh Hassan Abdul Fatha Al-Thaon Naib Mudir Markaz Al-Adli Wal Ihsan Damsyik, Syria

Ahlan wa Sahlan Al Fahdil Ad-Doktor Sheikh Hassan Abdul Fatha Al-Thaon Naib Mudir Markaz Al-Adli Wal Ihsan Damsyik, Syria fil Malaysia. ...