Tuesday, May 18, 2010

Awek korang merajuk

by d e w a d u r j a n a

Awek korang merajuk? Si dia merajuk? Selalu menghadapi masalah camne nak hadapinya? Haaa…korang xyah susah2 dah. Kali ni ak akn bagi tips baik punye. Korang tak perlu dah susah2 pikiaq sebab kali ni aku dah list down.

Korang bace, praktik n jgn lupe plak bookmark untuk rujukan masa akan datang. Dijamin tiada lagi masalah merajuk2 lepas ni! (mungkinla kot..hahaha)

Baca ajelaaa…..

1. Tak Yah Layan
Diorang ni mengade sket. Saje je nk perhatian lebih. Padahal takde pape pon. Wahahaha.Jadi klau diorang merajuk buat xtau je. Diorang nanges2 ke korang buat donno je. Haaa..bgus kn tips aku ni kan kan kan.Diorang guling2 tarik kaki korang ke ape ke buat donno je. Die pegang kaki korang pon korang rilek je seret diorang merata-rata. Kalau orang tgk pelik ke ape ke cakap je die tu hiasan kaki yang terbaru. Tgh jadi trend sekarang ni. Haaa…memang mantap punye tips kan kan kan.
2. Beli Cokelat…Makan Depan Dia.
Perempuan dengan cokelat mmg tak dapat dipisahkan. Jadi kalau si dia merajuk korang cepat2 pergi serbu 7E beli cokelat yang besar tuh. Pastu ko pegi jumpe awek korang. Tunjuk cokelat yg korang beli tu pastu dengan rakus dan lahapnya korang makan depan die. Tak yah sopan2 dah. Korang kasi bantai aje cokelat tu. Comot ke meleleh ke ape ke tak kisah dah. Janji ko mkn depan die. Perempuan ni lain sket…tgk org lain mkn cokelat pon dah bleh tenangkan hati die dah. Pastu klau si dia mintak jangan bagi. Nanti die nak lebih…orang bagi betis nak peha. Tak boleh2. Jadi…korang mkn je sensorang. Biarkan si dia kempunan.

3. Ko Pun Merajuk La Sekali.
Haaa…perempuan ni ingatkan laki2 x pandai merajuk ke ape. Kalau diorang merajuk..korang pon cepat2 merajuk jugak. Tak kisah la ape nak jadi..jadi la. Janji korang kena merajuk jgk. Walaupun takde sebab n xpndai merajuk…korang merajukla jugak. Haaa..barula adil. Walaupun lelaki ni klu merajuk tu buruk bebenor…tapi cubala merajuk dengan baik sekali. Biar nampak real. Untuk kepuasan merajuk yang lebih memuaskan….gunekan air mata n suara budak kecik yg hentak2 kaki. Seriusli lelaki tersebut meminta pelempang! Hahah!
4. Bawak Pegi Kedai Kasut.
Perempuan kalau bawak shopping je konfem dah x ingat dunia .Kalau si dia merajuk sekalipun..ko seret je masuk kedai kasut. Tinggalkn die kat situ. Dalam tiga jam barula ko dtg balik. Nanti ko akn nampak muke si dia berseri-seri penuh dengan senyuman dan juga tak dilupakan beg2 plastik yg baru dibeli berlambak. Kan dh cakap si dia xkn ingat dunia kalau shopping kasut ni. Hahahaha. Perhatian, jangan bg si dia gune kredit kad dan juga mengangkat beg plastik yang dia beli. Kalau tak korang akan menangis tak berlagu mungkin.
5. Terus Mintak Kahwin On The Spot!
Haaa...amik ko. Perempuan yang aku tgk skrg sumer nk kawin cepat. Tak nk menikmati masa remaja puas2 kot. So…bile diorang merajuk je…terus cakap ko nk masuk meminang time tu jugak. Esokla tunang…esok tu jugakla ko nk nikah. Si dia dari nk merajuk terus tergamam…tak jd mrajuk. Terkesima dan terkedu mungkin. Hahahaha! Dari fikiran nk merajuk terus pikir pasal hantaran…warna tema bersanding…pasal baby..pasal kek kawin…pasal nama baby..pasal kenduri kendara..pasal solekan..pasal itu pasal ini. Hahahah. Mesti menjadi punyelah ni! Risiko rumah tangga bergolak agak tinggi. So do it at your own risk. Jangan salahkan blog ni. Terima kasehhh...

6. Cakap Korang Dah Ade Perempuan Lain.
Konfem si dia tak merajuk. Tapi si dia akan marah. Takde dah merajuk2 ni…teros rase nk baling pisau je kt muke ko aku rase. Jadi…taktik ini agak ekstrim dan mungkin membawa kepada pertumpahan darah. Tapi dengan jujur, masalah merajuk si dia akan terus hilang

7. Tak Mengaku Awek Je Tros.

Haaa…tips ni senang. Kalau dah si dia tu memang minat bebenor merajuk..tak henti nk merajuk. 24/7 nk merengek merajuk sane sini..jalan paling senang ialah…terus tak mengakui awek. Nampak je die buat muke merajuk…ko terus lari jauh2 tak berhenti pastu antar msg sekeping. “I dont know you..sorry”. Setel masalah. Hahahaha. Cara ni la aku rase paling senang mungkin.
" pompuan ni la pe'elnya...sikit2 nk merajuk... "

Semoga berjumpa di lain hari untuk tips2 kekeluargaan yang tak masuk akal lagi. Dont miss me ye cik akak dan cik abang. Dan jugak dont hate me untuk post semacam ini. Aku bkn blogger serius. Aku nk tengok orang senyum aje. Wwawawawaw. Sebarang cadangan post untuk aku goreng lagi…sile antar di bahagian komen or terus je PM aku ok.
Semoga hubungan korang takde lagi dah masalah2 merajuk ni. Kalau berlaku jugak…mungkin nombor 5,6 dan 7 boleh dipertimbangkan. Hahahahahaa.

No comments:

kenapa nazi marah sangat dengan bangsa yahudi

ADMIN 1. Tahukah anda bahawa selain dari bangsa yahudi, adalah dilarang membeli atau menyewa tanah di Israel? 2. Tahukah anda ...